15.09.2020

APELUL Coaliției Civice pentru Alegeri Libere și Corecte în adresa Comisiei Electorale Centrale

Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte îndeamnă repetat Comisia Electorală Centrală să organizeze consultări publice veritabile, oficiale și transparente pe proiectul hotărârii de constituire a secțiilor de votare peste hotarele țării. Coaliția reiterează solicitarea de invitare a tuturor părților interesate, cel puțin prin publicarea unui anunț oficial pe pagina web a CEC.  Coaliția își exprimă deschiderea de a participa la toate consultările publice organizate de CEC și nu doar la tema deschiderii secțiilor de votare peste hotarele țării.   

Detalii

08.09.2020

Analiza Promo-LEX | Impactul înregistrării prealabile asupra constituirii secțiilor de votare peste hotare

Până în 2019, au fost efectuate 24 017 înregistrări prealabile (fără regiunea transnistreană). La 07 septembrie 2020, în sistemul gestionat de CEC au fost efectuate 28 821 înregistrări prealabile (fără regiunea transnistreană).[1] Prin urmare, constatăm că în contextul alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie 2020, au fost efectuate cel mult 4 804 înregistrări prealabile.

Detalii

18.08.2020

OPINIA Asociației Promo-LEX privind desconsiderarea de către Comisia națională extraordinară de sănătate publică a consultărilor publice inițiate de către Comisia Electorală Centrală pe subiectul organizării alegerilor în condițiile pandemice

Asociația Promo-LEX, în contextul aprobării de către Comisia națională extraordinară de sănătate publică (CNESP) a Instrucțiunii cu privire la măsurile de prevenire a infecției COVID-19 în perioada electorală propusă spre consultări publice de către Comisia Electorală Centrală (CEC) vine cu următoarele constatări:

Detalii